A Zöldséges

Készítsd el a tökéletes mézeskalácsot gyorsan és egyszerűen!

2020. december 22. - Zöldséges.com

Azonnal puha, tökéletes mézeskalács

 

A karácsony egyik elengedhetetlen süteménye a mézeskalács.Története évszázadokra nyúlik vissza, hisz régen a méz volt az egyetlen édesítőszer melyből tápláló süteményeket tudtak készíteni. Bár már számos más alternatíva létezik, a mézeskalács még mindig rendkívül népszerű vásárokban és karácsonykor. 

 

345678.png

 

Most elhoztuk a mi kedvenc mézeskalács receptünket! 

Hozzávalók:

 

  • 250 g méz
  • 2 cs mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 db tojás
  • 300 g cukor
  • 1000 g finomliszt
  • 12 dkg margarin
  • 3 kk szódabikarbóna
  • 100 g porcukor (kézszer átszitálva)
  • 1 db tojásfehérje
  • 4 csepp citromlé

Elkészítés

 

  1. A mézet felmelegítjük, a fűszereket belekevjük, a tűzről félre tesszük hűlni.
  2. Egy tálban a lisztet a szóda bikarbónával elvegyítjük.
  3. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  4. Ha a méz langyosra hűlt, a margarint hozzáadjuk, alaposan elkeverjük benne.
  5. A szódabikarbónával elvegyített lisztet beledolgozzuk a mézes masszába.
  6. A cukros tojást utoljára keverjük hozzá, majd kemény tésztává gyúrjuk az egészet.
  7. Betakarva vagy fóliába göngyölve hideg helyen pihentetjük másnapig.
  8. Egy lisztezett deszkán ökölnyi labdákra osztjuk, majd nagyon vékonyra (2-3 mm) sodorjuk, liszetbe mártott kiszúró formákkal tetszés szerint kekszeket szaggatunk, sütőpapírral kibélelt sütőlapokra fektetjük őket.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük.
  10. A tojásfehérjét kézi keverővel vagy robotgéppel keverjük, kis idő után a porcukrot és a pár csepp citromot hozzáadjuk.
  11. Az időközben kihűlt kekszeket nyomózsák segítségével díszítjük, száradni visszatehetjük a még langyos, nyitott ajtajú sütőbe ( a hab nem barnulhat meg ), vagy másnapig szobahőmérsékleten szárítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldseges.blog.hu/api/trackback/id/tr9116354982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása