A Zöldséges

Tavaszi nagytakarítás az étkezésben

2019. április 02. - Zöldséges.com

A szürke téli hónapok után kisüt a nap, kizöldülnek a fák és csiripelnek a madarak. Ez csak egyet jelenthet: itt a tavasz. Ilyenkor szinte hagyomány egy alapos nagytakarítás a ház körül, ezzel készülve fel a nyári üdeségre. A nagytakarítás azonban nem csak a kertben és a szekrények mögött kell, hogy véget érjen. Éppen ezért összegyűjtöttünk most Neked öt tippet, amelyekkel sikeresen felkészítheted szervezetedet a nyári hónapokra!

 

1. Kókuszolaj

pexels-photo-725998_1.jpeg

A kókuszolaj rendkívül erős vírusellenes és antibakteriális tulajdonságokkal bír, ezek segítségével pedig nem csak az esetleges fertőzéseket segít megakadályozni, hanem még az immunrendszert is erősíti. Mindemellett pedig hidratáló hatású is, amely kifejezetten előnyös a haj és a bőr számára.

 

2. Aztékzsályamag

pexels-photo-691162.jpeg

Az aztékzsályamagok (másik nevén Chia) remekül biztosítják a tavaszi frissességet és energiát a szervezet számára. Továbbá rendkívül magas a vitamin, ásványi anyag, rost, fehérje -és omega-3 zsírsavtartalmuk. Ebből adódóan jótékony hatásuk van az emésztőrendszerre, valamint a szervezet hidratálására.

 

3. Feketeszeder

pexels-photo-892808.jpeg

A feketeszeder kalóriatartalma alacsony, azonban nagyszerű rostforrás, amely segíti az emésztést. E-vitamintartalma is rendkívül magas, így izomerő fokozó hatása is van. Fogyasztható frissen is, illetve smoothie-ként is kiváló energiabomba.

 

4. Leveles zöldségek

pexels-photo-1213859.jpeg

A leveles zöldek kulcsfontosságúak az egészséges táplálkozás és a test gondozása szempontjából. Erőteljes antioxidánsokkal, rostokkal, aminosavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak feltöltve, amelyek mindegyike segíti az emésztést és az egészséget. Nitrátokban gazdagok, így edzések előtt vagy után is növelhetik a szervezet energiaszintjét.

 

5. Víz, víz és még több víz

pexels-photo-1246745.jpeg

A megfelelő hidratálás elengedhetetlen a szervezet számára, valamint a bőr frissen tartásának szempontjából. A víz belülről kifelé tisztítja meg az egész testet, véd a betegségektől és gondoskodik arról, hogy az immunrendszer is a toppon legyen. Alapesetben napi 8 pohár víz elfogyasztása lenne ajánlott, azonban ez nem mindig kivitelezhető. Éppen ezért érdemes megfontolni a gyümölcsök bevezetését az étrendbe, tovább a kávé teára való lecserélése sem rossz opció.

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldseges.blog.hu/api/trackback/id/tr8314733435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása