A Zöldséges

10 szuper trükk, hogy tovább frissek maradjanak a zöldségeid és gyümölcseid!

2020. augusztus 27. - Zöldséges.com

veggies.png

Bár már rohamosan közelítünk a nyár végéhez, még van jó pár zöldség és gyümölcs ami ilyenkor érik és a lehető legfrissebben is be tudod még szerezni.

De mi van ha egyszerre nem fogyasztjuk el mindet? Persze a tartósításnak számtalan formája van, a lekvárok és savanyúságok évekig készen állnak rá, hogy levegyük őket a polcról a vasárnapi ebédhez. Akár le is fagyaszthatjuk a zöldségeket, gyümölcsöket, de kiolvasztás után már sosem lesznek ugyanolyanok, mint amikor leszedtük őket.

Viszont most összegyűjtöttünk Neked 10 tárolási trükköt, amivel a nyers zöldségeket és gyümölcsöket is eltárolhatod napokkal, vagy akár hetekkel tovább is!

 

1. Hagyma és fokhagyma

  • Ne tárold őket hűtőben.
  • Tartsd hűvös, sötét és alacsony páratartalmú helyen.
  • Gondoskodj a levegő áramlásáról.
  • Ne tárold egy helyen a burgonyafélékkel.
  • A már felszeletelt maradékot jól lezárt dobozban, vagy zacskóban tedd a hűtőbe.

2. Salátafélék

  • Hűtőben tárold őket.
  • Jól zárható dobozban, vagy zacskóban tárold.
  • A zacskó aljára tehetsz egy lap papírtörlőt, ami felszívja a felesleges nedvességet, így nem fognak megfonnyadni a levelek.

3. Almák

  • Jól zárható dobozban, vagy zacskóban hűtőben is tárolható.
  • Nagyobb mennyiségben száraz hűvös helyen is sokáig eltartható.
  • Mivel etilén gázt bocsát ki, ezért ne tegyük más gyümölcsök mellett közvetlenül.
  • Válogassuk ki a hibás darabokat, könnyen megromlanak a körülötte lévő hibátlan darabok is.

4. Paradicsom

  • Tárold őket bátran a pulton, vagy a kamrában.
  • Ne tedd őket a hűtőbe, mert hamar megpuhulnak.

5. Burgonyafélék

  • Hasonlóan a hagymafélékhez, kedveli a száraz, hűvös helyeket.
  • Ennek ellenére igyekezzünk minél távolabb rakni a kettőt egymástól.
  • Gondoskodjunk a megfelelő levegőáramlásról.
  • Ne tegyük hűtőbe őket.

6. Friss szárak, levelek pl. spárga, petrezselyemzöld 

  • Hűtőben tárold őket.
  • Igazán friss marad, ha a szára végét egy pohár vízbe állítod, vagy nedves papírtörlővel körbetekered.
  • Jól zárható dobozban, vagy zacskóban is tárolhatod.
  • A zacskó aljára tehetsz egy lap papírtörlőt, ami felszívja a felesleges nedvességet, így nem fognak megfonnyadni a levelek.

7. Gomba

  • Száraz, hűvös helyen tárold őket.
  • 10 napnál tovább általában nem tarthatóak el
  • Papír tasakban tartsd, a műanyag zacskóban könnyen megpenészedik.

8. Gyökérzöldségek

  • Távolítsuk el a zöld szárrészeket.
  • Tároljuk száraz hűvös helyen őket.
  • Rövidebb időre tárolhatjuk őket hűvőben, jól lezárt dobozban vagy zacskóban.

9. Spárga

  • Tároljuk hűtőben
  • A vágott szárát állítsuk vízbe, vagy tekerjük körbe vizes papírtörlővel.

10. Uborka

  • Az uborka szereti a hűvös helyeket, tarthatjuk a kamrában és a hűtőben is.
  • A hűtőnek ne a leghidegebb részére tegyük.
  • Tartsuk szárazon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldseges.blog.hu/api/trackback/id/tr116178936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása