A Zöldséges

Ha ősz, akkor fahéjas almás pite. Mutatjuk a receptet!

2020. szeptember 10. - Zöldséges.com

applepie.png

Beköszöntött a szeptember, és vele az ősz is. Mi sem alapozhatná meg jobban az őszi hangulatot mint az almás pite fahéjasan lengedező illata a konyhában? Most elhoztunk nektek egy mennyi finom morzsás almás pite receptet! 

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

 

Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 7 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Töltelékhez:

  • 6 db alma
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 3 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 1 kávéskanál szerecsendió

Morzsához:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj

Elkészítés:

 

  1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.

  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a villával enyhén felvert tojás. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe.

  3. Egy sütőformába keresztben tegyünk két vastagabb csík sütőpapírt úgy, hogy jóval túllógjon a forma szélén (így könnyen ki tudjuk majd emelni a formából a megsült pitét).

  4. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd a fólián nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra. Ezután béleljük ki vele a formát.

  5. Az almát hámozzuk meg, majd negyedeljük fel, és távolítsuk el a magházat. Ezután facsarjuk rá a citromlevet, majd forgassuk alaposan össze (így az alma nem barnul meg a felhasználásig).

  6. A barna cukrot keverjük el a vaníliás cukorral, fahéjjal és a szerecsendióval.

  7. Ezután a formában lévő tésztára tegyük rá az almaszeleteket, majd szórjuk meg a cukros keverékkel.

  8. A morzsához a lisztet keverjük össze a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a cukrot és a felkockázott puha vajat. Ezután morzsoljuk össze úgy, hogy darabos morzsát kapjunk.

  9. Az almaszeletek tetejére ezután egyenletesen szórjuk rá a durva morzsát.

  10. Helyezzük be a 160 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 50-55 perc alatt szép aranyszínűre.

  11. A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd a papírcsíkok segítségével, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

  12. Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerint tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldseges.blog.hu/api/trackback/id/tr7716139878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása