A Zöldséges

5 zöldség, amivel frissre és üdére turbózhatod magad márciusban

2019. március 02. - Zöldséges.com

Végre beköszöntött a tavasz, egyre többet süt a nap, a világ pedig életre kel. Ahhoz, hogy tudjuk tartani a tempót a természettel, érdemes lehet egyes vitaminbomba zöldségeket visszaszoktatni otthonunkba, hogy segítségükkel frissen és üdén vágjunk neki a 2019-es tavasznak.

  1. Spenót

Bár a gyermekek gyakran rémálmaik főszereplőjeként tekintenek a spenótra, később sokan ráeszmélnek, mekkora hiba kimaradni ebből a – szó legmegfelelőbb értelmezésében vett – zöldségből. A spenót azonban nem csak meglepően finom, hanem váratlan mennyiségben bővelkedik az egészségre turbózó hatással lévő összetevőkben is. Rengeteg ásványi anyag és nyomelem mellett, B-, C- és E-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaz, de ez még semmi. Immunt erősít, vért képez, emésztést segít és sejtet újít meg zöld szuperhősünk. Hölgyeknek különösen ajánlott, hiszen bőr-, köröm-, és hajszépítő hatása is ismert. Ki tud ezek után nemet mondani?

spenot.jpg

  1. Retek

Kora reggeli rikkantás, és egy salátás szendvics mellé a legjobb választás a retek. A roppanós, rózsaszín zöldség nyersen ajánlott, segíti az emésztést, káliumtartalma miatt pedig jó vízhajtó, méregtelenítő hatású. A C-vitaminban dúskáló káposztaféle rágcsálása közben nem is gondolhatunk egyébre, mint hogy mennyire egészségesen indul ez a nap is.

retek.jpg

  1. Sárgarépa

Egy igazi klasszikus, all-time bajnok. A sárgarépa finom, elegáns, és irtó egészséges. Ki tudna ellenállni? A fütyülés képessége mellett a rákos daganatok megelőzésében is szerepet vállal ez a színes gyökér, emellett látásunkat és szívműködésünket is határozottan pozitívan érinti fogyasztása. Korábbi társaihoz illően, a sárgarépa is kiemelkedő emésztésserkentő, de legfontosabb tulajdonsága, hogy A-vitaminban gazdag. Tipp: vékonyan hámozzuk, hiszen értékes összetevőinek nagy része a héja mellett található. Még egy tipp: főzve vagy sütve sokkal nagyobb arányban juttathatjuk szervezetünkbe, a sejtfalaiban bujkáló A-vitamint.

repa.jpeg

  1. Újhagyma

Tavasszal kihagyhatatlan ajánlat az újhagyma, melynek fogyasztása este ajánlott, a közösségi programok után. Ha jót akarunk. Ekkor viszont kötelező, hiszen érelmeszesedés megelőző hatása, és felsorolhatatlan mennyiségű hasznos tápanyagai (vas, jód, foszfor, kalcium, nikotinsav, vitaminok, stb.), olyan fitt embert varázsolnak belőlünk a tavasz végére, hogy névjegykártyával kell bemutatkoznunk a minket fel nem ismerő családtagjainknak. Szószokba, pástétomokba ajánljuk.

ujhagyma.jpeg

  1. Spárga

Nem, ez nem a testedző rovatunk, továbbra is a zöldségek a főszerepben. Rostban gazdag zöldségünk rendkívül alacsony kalóriatartalmú, valamint vitaminokban, folsavban, és ásványi anyagokban is bővelkedik. Fiataloknak  kitűnő választás lehet a pattanások elleni küzdelemben. A spárga hip-hop elkészül, de előtte enyhén kesernyés ízét cukros vizes főzéssel érdemes lehet elvenni.

sparga.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldseges.blog.hu/api/trackback/id/tr6414662505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása