Újra itt van március 15-e, amikor az egész ország megemlékezik a 48-as hősökről. Ebben a cikkben szeretnénk tippeket adni az ünnepi fogások készítőinek, hogyha már az előkészületek miatt kénytelenek otthon maradni, egy kis ötletességgel hogyan öltöztethetik nemzeti színekbe az asztalt. Szerencsére a piros, fehér és zöld színeket nem kell nagyítóval keresni a boltok polcain, egészen könnyűszerrel alkothatunk magyaros küllemű ételeket, melyek nem fognak szűkölködni finom és egészséges zöldségekben, gyümölcsökben sem.
Kezdésképpen a mozzarella-bazsalikom-paradicsom saláta összeállítást tudjuk ajánlani a jeles napra. A zöld fűszernövény emésztésjavító, nyugtató hatással bír, piros kedvencünk pedig jól ismerten öregedésgátló hatással bír, hogy még sok nemzeti ünnepet együtt tölthessünk szeretteinkkel.
Kitűnő főétel lehet az alkalomra a kecskesajtos zöldségeshússal töltött cukkini. A sóval, borssal megszórt darált marhahúst megpirítva, paprikával és paradicsommal együtt pároljuk. A raguhoz kecskesajtot és tejszínt adva krémesre főzzük az ételt, majd bazsalikommal, petrezselyemmel és metélőhagymával fűszerezzük, végül belekanalazzuk a három-négy centi vastag cukkini karikákba. A piros-fehér-zöld fogást 180 fokon 10-15 percig sütjük, de a színe kedvéért további kecskesajtot is olvaszthatunk rá.
A forradalmi hangulat lehűtése céljából kitűnő záróakkordja lehet az étkezésnek egy kis citromfagyi, málnaszósszal leöntve, citromfűvel díszítve. Utóbbi nem csak kellemes ízű összetevő, hanem igazán egészséges komponense is lehet a fogásnak. Idegerősítő és nyugtató hatása ismert, de alvási zavarokra és kezdődő depresszióra is használják. Serkenti a máj működését, illetve emésztésjavító, puffadásgátló és pajzsmirigyszabályzó hatással is rendelkezik. És ez még nem minden! Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas.
Reméljük tippjeink segítségével kicsit közelebb hozhatjuk hozzátok a márciusi ifjak nagy napját!