A Zöldséges

Hallottál már a csakraborokról?

2021. június 04. - Zöldséges.com


csakraborok_169.pngIsmerkedjetek meg a Szigetvin családi pincészet fantasztikus borcsaládjával, a csakraborokkal!

 

Na de mi is az a csakra? És mi közük van a borokhoz? 

A csakra az ind filozófia ezoterikus hagyományai szerint az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja, amely úgy a hindu tantrizmus, mint a tantrikus buddhizmus alapvető fogalma. Neve a szanszkrit „kerék” szóból származik, de a buddhista jóga forgatagnak, vagy örvénylésnek is fordítja.

A sok ezer esztendős indiai bölcselet alapján az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is, amelyek szinte fontosabbak a fizikai testnél. Ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

Az ősi hindu iratok alapján hét fő csakra létezik, amiket az életerőt szállító vezeték kapcsol össze. A csakrákon átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.

A csakraborok erre a hét csakrára koncentrálnak!

csakraborok_balaotnn.png

Gyökércsakra

(Tolnai Cabernet Sauvignon-Merlot Száraz OEM vörösbor)

Felelős a fizikai erőnkért, testi tisztulási folyamatokért, összeköt a Földdel. Itt nyugszik a test potenciális energiája ( Kundalini). Eleme a Föld,érzékelése a szaglás. Színe vörös. Érzései: túlélés, ösztönök, vitalitás, fizikai erő, biztonság, megbirkózás a mindennapokkal. 

Szexcsakra

( Blauburger-Cabernet SauvignonFélédes OEM vörösbor) 

A féri-női polaritáson keresztül befolyásolja a szexualitást, társkapcsolatot, szociális kapcsolatokat, termékenységet. A felébredt szexcsakra segít megélni nőiességünket, illetve fériasságunkat. Eleme a Víz, érzékelése az ízlelés. Színe narancssárga. Érzései: odaadás, érzéki tapasztalatok, önmagunk és partnerünk megismerése, vágyak, örömök.

Köldökcsakra

(Tolnai Pinot Noir Rosé Száraz OEM rosebor)

Az akarat, hatalom, agresszió uralása. “A legnagyobb ellenállásból születik a legnagyobb harmónia.” – Hérakleitosz. Eleme a Tűz, érzékelése a látás. Színe sárga. Érzései: akarat kialakulása, egoizmus, agresszió kezelése, elismerés, önértékelés, félelmek.

Szívcsakra

(Tolnai Blauburger – Kékfrankos Száraz OEM vörösbor)

Az adás és elfogadás princípiuma. Felelős az életöröm, együttérzés, a magasabb szintű ismeretek megéléséért. Három fő alapelve: megbocsátás, megnyílás, szeretet. Az igazi megismerés a szeretetből fakad, ami pedig a szívből származik. Eleme a levegő, érzékelése a tapintás. Színe zöld, részben arany és rózsaszín is. Érzései: szeretet, öröm, elfogadás, fájdalom, bánkódás.

Torokcsakra

(Tolnai Tramini Félszáraz OEM fehérbor)

Az őszinte kommunikációért és az önfegyelemért felelős. Összeköti az érzést és a gondolkodást. Irányítja a szóbeli és nonverbális kommunikációt. Elvezet saját belső valóságunkhoz és segíti megnyilvánulásunkat. Eleme az Éter (Akasha), érzékelése a hallás. Színe kék. Érzései: önuralom, tudatosság, légzés ritmikája, kreativitás.

Homlokcsakra

(Tolnai Chardonnay Száraz OEM fehérbor)

A lélek, intuíció székhelye. Felismerés, hogy felelős vagyok saját életemért, önmagamért. Eleme nincs, mivel már túl van az anyagi síkon. Érzékelése a “hatodik érzék”. Színe ibolyakék, bíbor. Érzései: koncentráció, intuíció, felismerés, bizalom.

Koronacsakra

(Tolnai Cserszegi Fűszeres-Irsai Olivér Száraz OEM fehérbor)

Az abszolút szabadság, felszabadultság tudati állapotát jelképezi. Eleme nincs, mivel túl van az anyagi síkon. A magasabb rendű világokkal van kapcsolata. Színe a fehér fény. Érzései: emelkedett tudat, univerzális tudat.

 

Megkóstolnád a csakraborokat? Az online piacterünkön is beszerezheted már őket! Emellett megtalálhatjátok még a Szigetvin további borkínálatát és borzseléit!

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldseges.blog.hu/api/trackback/id/tr1816582248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása