A Zöldséges

Induljon zölden a reggel!

2018. szeptember 24. - Zöldséges.com

Hirtelen köszöntött be az ősz. Múlt héten még közel 30 fokban rohangáltam a városban, ma pedig már bakancs és kabát volt az outfit. Minden évszakváltás megviseli a szervezetet, de így a rossz idő és a tél felé haladva fokozottabban kell figyelnünk magunkra, a szervezetünkre. Nem csak kívülről kell védeni, hanem belülről is! Nézzük csak meg hogyan! 

adult-autumn-beauty-268791.jpg

Tavasszal rogyásig van az internet azzal, hogyan kell méregteleníteni, életmódot váltani és felkészülni a nyárra. Az egyik jó tanács amit ilyenkor sulykolnak az emberbe az, hogy egyen minél több zöldséget és gyümölcsöt. Ez tavasszal és nyáron könnyen kivitelezhető, de mit csináljunk ősszel, mikor aludni tér a természet? 

Nekem az egyik tavaszról átmentett praktikám az úgynevezett zöld turmix. Biztos nem kell nagyon bemutatni, hiszen évek óta keringenek azok a fotók a közösségi médiában, melyeken hírességek zöld szmötyivel töltött pohárral rohangálnak az utcán. 

el-zumo-verde-de-las-famosas.jpg

Na ugye?! :D

Nos én erre a zöld itókára egyik kedvenc szépség szakértőm, Takács Nóra egyik videójában lettem figyelmes. Ő készítette el a saját verzióját, és sorolta fel a a csodaital jótékony hatásait. Igazából ez is az "ahány ház, annyi szokás" kategória, hiszen mindenki úgy és abból készíti el, ahogy neki jól esik, amit ő szeret. Amire oda kell figyelni az elkészítésnél, az a 60-40 arány, vagyis 60% gyümölcs, és 40% valami zöld kerüljön a turmixgépbe.  A zöld levelek  nem elhanyagolható mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmaznak, továbbá az egyik fontos összetevőjük a méregtelenítő és lúgosító hatású klorofill. Nagyon magas ásványianyag tartalommal rendelkeznek, a jótékony rostokról nem is beszélve. Az elturmixolt rostok már kevesebb munkát adnak a gyomornak, így ebben a formában sok zöldség könnyebben emészthető, mintha nyersen ennénk meg. Gyümölcsökből jó, ha általában szezonálisat használunk - most az alma és a körte nagyon jó választás -, valamint az se gond ha lefagyasztunk adott mennyiséget mikor idénye van, gondolva a téli hónapokra, és alkalomadtán azokat használjuk fel. Zöldnek pedig bármi belekerülhet a spenóttól a brokkoliig. Hogy hígabb legyen önthetünk hozzá ásvány- illetve tisztított vizet, valamint bármilyen növényi eredetű tejet - na jó, állati eredetűt is! :) 

Próbáljátok ki, és higgyétek el, heteken belül érzitek majd a változást, nem csak külsőleg, de belsőleg is! 

diet-fresh-green-detox-1171552.jpg

A másik jó tanácsom a cidris időre, meg úgy általában a nap indításhoz a langyos, citromos víz. Igen jól olvastátok, langyos és citromos. A citrom köztudottan vitamin bomba, és tisztító, méregtelenítő hatású, a langyos víz pedig beindítja az anyagcsere folyamatokat. Egy nagy pohár ebből és a zöld turmixból reggel és nem csak egészségesek, fittek és szépek leszünk, de még tiszta szuper modelleknek is érezhetjük magunkat!

Nézzétek csak:

 Ha kipróbáltátok, írjátok meg a tapasztalataitokat! ;) 

A bejegyzés trackback címe:

https://azoldseges.blog.hu/api/trackback/id/tr10014259997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása